Pecahkan Ais a.k.a Ice Breaking

Dengan menyebut nama Allah, Tuhan kami dikala kami gembira dan dikala kami duka, Salawat dan salam tidak putus ditujukan buat the most influence men in the world ' Muhammad Bin Abdullah' dan salam perkenalan buat rakan-rakan dan sahabat-sahabat semua.


Belum cukup umur 20 Tahun,
Dah perasan macam 30 Tahun,
Itulah senior-senior yang santun,
Mengeratkan ukhuwah bakkan pohon zaitun,

Harimau berlari dikejar monyet,
Berlari-lari masuk ke sawah,
Akademik dan Dakwah tidak boleh diseparate,
Menjadi kekuatan didalam Institusi Usrah,

Dreaming E-bout Nescafe
Itulah kata-kata hikmat ku,
Semuanya nampak Blur,
Aku buat-buat tak tahu.

Gelek-gelek si anak ayam,
Mencari makan di dalam hutan,
I sey men dah nak malam,
Setakat ini dahulu pantun harapan.

Alhamdulillah selesai akhirnya Ice Breaking Institusi Usrah yang telah pun berlangsung di Taman Botanical Melaka. Terima kasih dan Tahniah buat semua Commitee yang commite dengan kerja mereka dan peserta-peserta yang boleh tahan nakalnyer. Sakit tekok saye melayan korang.

Buat adik-adik biro dan biro-biro lain semua yang masih berada didalam Institusi Usrah, teruskan usaha , sematkan didalam hati untuk memantapkan lagi ajaran Islam di MMU. Jangan pernah kecewa. Sabar dan tabah menjadi pendidik selagimana rintangan yang mendatang. Berpada-padalah dengan godaan dunia yang tidak akan kekal. Dan kepada adik-adik biro terutamanya, kita dah tak ade meeting lagi dah lepas nie, jangan risau(hehe). Semoga korang membawa harapan yang besar di bumi MMU ini. Rindu sangat kat semua. Tidak lupa juga kepada ulama' dan mufti IU, dan juga Housemate2 atau bekas Housemate sekalipun, korang tetapi dihati.

Dalam perjalanan

Mufti ayu-kiri(Nak promote sikit blog nya wadiqurra.blogspot.com), Bakal Mufti IU 2-tengah, Ulama' tertinggi-kanan(Baru balik dari Madinah)

hai makin gemuk..

Tu dia macam askar^_^

Di Akhir program..

(Please.. Dont try this at home)



Kemudian selepas balik Mufti IU ajak pergi ceramah Ustaz Zahazan kat Masjid MITC. Dah lama tak ikuti ceramah dia bertentang mata. Selalu dengar kat Ikim.fm je. Jadi kami bertolak lepas maghrib. Menarik ceramahnya walaupun ada yang dah sampai terbang kelangit(hehe). Ceramahnya berkenaan dengan Israk Mikraj. Kisahnya bermula dimana Rasulallah ditinggalkan 2 orang manusia yang dicintai-Nya iaitu Isterinya yang paling disayanginya, Siti Khadijah dan bapa saudaranya. Jadi marilah sama-sama kita renung-renungkan kembali kisah dan sirah Nabi Muhammad SAW ketika Baginda sewaktu Israk Mikraj disamping dapat meningkatkan lagi pengetahuan dan iman kita InsyaAllah..

Ustaz Zahazan Mohammed

Mufti dan Ulama besar..(masih belum terbang)

Beginilah.. Focus itu penting

Para Hadirin....

p/s : Faain, kalau abg ada masa abg datanglah melawat korang, Jangan risau ye^_^
Category: ,
Reactions: 

3 tautan hati:

Nik Muhammad Amin said...

sheikh, kamon laa..gambar aku satu pun takde. ni dah kire boikot besar besaran ! haha..

*%$#@(*!~)*%%$ !!

HafizuddinPirus said...

sheikh.. hehe.. hang tak bagi aqu gambar kat atas pokok tu.. boleh lah aqu tolong promote sikit dalam blog.. Hahaha....

Sheikh.. tangge rumah macam mane?^_^

~ZuLhAiRi~ said...

salam syeikh kabirr...

ambui2...promote sakan nampak...nasib la...skg tgh tintong...xdak duet nk blanja...haha