TROJ.. Menggamit Rasa 1000 Makna..

Dengan nama Allah, Tuhan yang menjadikan perasaan Cinta terhadap makhluk2-Nya. Salawat dan salam buat junjungan mulia, Rasulallah SAW dan para sahabat yang saya kasihi sekalian.

Alhamdulillah.. Selesai sudah akhirnya TROJ(The Return Of Jed) yang kali kedua diadakan bertempat di Anjung Bonda Homestay. Pertama-tama sekali saya hendak mengucapkan Tahniah kepada semua komiti2 TROJ yang sama-sama turut hadir. Tidak lupa juga kepda Pakcik Bonda yang membenarkan kami makan segala-galanya didalam dusun buah2an tu. Semoga Allah membalas jasa baik pakcik.

Sebuah program yang bermatlamatkan kepimpinan yang sudah tentu akan memimpin masa depan sebuah keluarga dan mungkin sebuah negara. Program 3 hari 2 malam itu mempunyai sebuah rahsia yang begitu besar dalam mencari identiti diri yang sudah lama tersembunyi. Walaupun nama saya Hafizuddin tetapi saya tidak kenal akan diri saya, walaupun nama kamu ali, kamu tidak tahu asal usul 'Ali' yang sebenar. Program ini mencetuskan satu idea dan kefahaman dalam menemukan identiti diri yang sudah lama tersembunyi..

Asyraf.. Penampilan yang penuh keyakinan membuatkan penonton tertarik

Macam biase, kena cool semasa berdebat..

Academic VS Dakwah. Which is most important?

Bersama Pakcik BONDA

Free style.. Ala2 Bruce Lee.. ewah!

Kini semuanya menjadi realiti, perjuangan akan menjadi bukti, dalam membawa panji2 ilahi, yang akhirnya merealisasi harapan deen Islami.

Marilah sama-sama menilai diri kembali. Siapakah diri kita? kenapakah kita diciptakan? Dan apakah Tanggungjawab kita?

Wallahualam..

.:Pemude Kahfi:
Category: ,
Reactions: 

9 tautan hati:

Hanif Amir said...

Pak cik bonda? Hahaha. Apepun die mmg rockz! Jambu die boleh tahan gak sedapnye klu dicicah kicap teruk belacan sket mbh gule. UUUMMMMPPPHH! hAHAHA

HafizuddinPirus said...

tulah.. kalau bawak balik banyak sikit.. boleh jual.. bukak bisness dalam MMU.. kalau belacan je tak berapa sedap, dia kena tambah perencah kari sikit..(hahaha)

Nik Muhammad Amin said...

sebut jer buah jambu pakcik bonda, tak leh tahan kesedapannya. jom din kita pi rumah pakcik tu lagi.

jangan lupe kita nak ambik seluar member kita yang tertinggal tu. xcited sgt nak balik smpai suar trtuinggal.. buat malu kaum MMU jer. sapa tuh?

zul said...

aku tahu sluar spe nik. tp x nk ckp. ko lg knal kot bdak tu. die dok umah hang gak. oooppppss!!!

ya ammmmppuuuunnn!!!hehehe

spe la tu yerk..

Hanif Amir said...

sori, sori. komen atas nie aku yg anta. tergune id osmet aku lak.

HafizuddinPirus said...

Tulah tak boleh tahan buah2an nye..lagi2 limau barli tuh. Lain kali kalau pergi lagi, kiat kena bawak guni..

haha tu seluar si _ _ _. Aqu rase lah..

yg benar2 terase said...

amboi2,sedapnya mengumpat....hazihi fitnah !!!...
meh kita check saiz suar tu dlu k....adoi,sampai ati korang...

HafizuddinPirus said...

yang benar2 terase is equal to Zu_

hang nie jangan lah terase, pergi lah ambik seluar tu, kalau tak kitorang ambik. Aqu tengah dah tak cukup seluar nie.(hahaha)

cahaya said...

Alhamdulillah..
Moga ilmu terus terusan mjadi amalan untuk bukti pengabdian..

Jika sbg peserta, awak dpt mengenal diri..

Alhamdulillah, sbg jr fesi akak jg dpt kenali kelemahan diri, menambah ilmu, dan menghadapi peserta yg 1000 mcm kerenahnya..

InsyaAllah,
moga setiap masa,
setiap ujian yang menimpa..
kita anggap ia tarbiyah secara langsung dariNya..

Teruskan berekspresi..
akak mencelah seketika..:)