Terima Kasih Guru Bangsa

Dengan nama Allah, Raja berkuasa sekalian alam. Salawat dan salam buat promoter Islam yang bersusah payah promote Islam sehingga keakhir hayatnya, 'Muhammad Bin Abdullah' dan para sahabat yang dihormati Allah sekalian.Tatkala 2 April menjelang tiba, mengingatkan kisah lara Para Pejuang tanah air. Kisah seorang pejuang yang memegang tanggungjwab yang begitu besar terhadap Bangsa, Agama dan Negara. Dengan tanggungjawab tersebut memberikan 1001 kepercayaan oleh rakyat yang menginginkan kesejahteraan yang hakiki. Kini perubahan memberikan 1001 persoalan kepada rakyat yang menginginkan kebahagiaan.

Tiada erti letih dalam membawa kerajaan kearah pendamaian, tiada erti penat dalam memperjuangkan hak2 bangsa dan agama, tiada erti perjuangan tanpa pengorbanan, tiada ertinya pengorbanan tanpa hati nulari yang ikhlas.

Bapa Kemerdekaan

Tunku Abdul Rahman(1957-1970)


Bapa Pembangunan

Tun Abdul Razak(1970-1976)


Bapa Perpaduan

Tun Hussien Onn(1976-1981)


Bapa Pemodenan

Tun Mahathir Mohammad(1981-2003)


Bapa Pembangunan Modal Insan

Tun Abdullah Badawi(2003-2009)

"Tidak hidupnya Negara tanpa Pemimpin, Tidak hidupnya Pemimpin tanpa Rakyat, Tidak hidupnya Rakyat tanpa Agama...."(sang pencinta)Terima kasih Guru Bangsa. Perjuanganmu akan kami teruskan sehingga keakhir hayat........

Allahuakbar3x!!

.:Pemuda Kahfi:.
Category: ,
Reactions: 

0 tautan hati: