Part 1: CINTA

Dengan Nama Allah, Tuhan kami seluruh muslimin. Pautan Cinta dan Kasih khas buat Kekasih Allah yang terhebat, 'Muhammad Bin Abdullah' dan seluruh sahabat2, rakan2, Muslimin dan muslimat yang dikasihi Allah sekalian.

Pertama-tama sekali saya dengan berbesar hati ingin mengajak Seluruh teman2 dan sahabat2 Sekolah>>> terutamanya Sekolah Menengah Ibnu Khaldun, Sekolah Ibnu Khathir, Maahad At-Tarbiyyah Islamiyyah(MATRI,Perlis), Sekolah Menengah Agama Kampung Laut(SMAKL, Terengganu) dan Sahabat2 Di Kolej Teknologi Darul Naim(KTD, Kelantan) untuk menghadiri Program Besar Sekolah Ibnu Khaldun yang kali ke-4 telah dijalankan iaitu Maharajan Thaqafi. Tidak lupa juga kepada sahabat2 saya yang sedang belajar di Utara, Timur, Selatan dan Barat supaya turut hadir dalam sebuah Majlis yang penuh bermakna ini dalam menyahut mesej Sekolah "~Memperjuangkan Islam Tanggungjawab Bersama~".


Keduanya, saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi Tahniah kepada Saudara Hilal Asyraf, Sahabat MATRI kerana telah berjaya mencapai cita-citanya yang selama ini disembunyikannya(hehe). Karya2nya telah mendapat tempat dipasaran. Sehubungan dengan itu, Pada 17hb April 2009, Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur akan berlangsung. Pada tarikh yang sama, buku motivasi Langit Ilahi, dan Novel VT, karangan Hilal Asyraf akan diterbitkan dalam versi cetak. Jadi kalau ada sebarang pertanyaan, Sila pergi ke Laman Web Hilal Asyraf.


*********************************************************************

Alhamdulillah, setelah beberapa minggu menerjah, meneliti dan mengkaji mengenai keadaan dan suasana Siswa Siswi yang sedang giat berlaku di Kampus2, tertanya-tanya juga kemana arah tuju mereka. Mahasiswa ataupun pemuda adalah bagaikan sebuah gelombang radio yang mempunyai kekuatan dan kehebatan sehinggakan dengan gelombang tersebut dapat memecahkan gegendang speaker Radio. Apakah Rahsianya?

Cinta!

Cinta merupakan suatu kekuatan yang sehingga kini masih tiada formula untuk mengkaji kekuatannya. Dengan CINTA seseorang boleh menjadi LEMAH. Dengan CINTA, seseorang boleh menjadi BONGKAK, dengan CINTA boleh menimbulkan FITNAH, Dengan CINTA juga dapat memberikan 1001 KEKUATAN HATI yang hanya berlandaskan IMAN dan ISLAM.

Mari kita lihat, Apakah kata dan harapan mereka..
Itulah Cinta..

.:Sesungguhnya Cinta Hakiki hanyalah Cinta kepada Allah SWT:.

Category: ,
Reactions: 

2 tautan hati:

..: nurafaz :.. said...

syabas ya pemude kahfi...

HafizuddinPirus said...

Terima kasih..

semoga erti CINTA sebenar dapat diadaptasikan dalam kehidupan harian kita..

Sesungguhnya Cinta Allah mengatasi Cinta makhluknya..