IU DINNER menggamit Selera..

Dengan nama Allah, Tuhan kami setiap masa, tempat dan keadaan. Lautan kasih buat promoter Islam yang hidupnya hanya untuk Islam dan umatnya serta para sahabat2 alam maya yang dikasihi Allah sekalian.

Alhamdulillah selesai sudah Institusi Usrah(IU) Appreciate Dinner yang julung2 kali diadakan setiap Tahun. Walaupun harganya yang berpatutan tetapi makanannya cukup menarik, tertarik disamping persembahan2 yang begitu Da' BomB!

Beli kek coklat di pekan
Alhamdulillah, cuaca pada masa itu betul2 redup
Kita hidup bukannya untuk makan
Makan sebagai jalan untuk hidup

Disamping dapat makan, antara Objektif yang dapat dicapai melalui IU Dinner:

1) Ukhuwah

Ukhuwah adalah suatu elemen that very important dalam suatu organisasi. Tanpa ukhuwah maka lerailah segala kekuatan. Sebelum ni saya tak kenal siapa itu Fain walaupun macam pernah dengar nama, tetapi kali ini saya dah kenal siapa tu Fain dalam satu majlis. Tetapi bukan hanya Fain seorang, malah..ramai lagi yang dapat saya kenal seperti Asyraf, Wan Hafiz, Alif, Fawed, Shamsudin, fakror, hasifi, zul(3 zul), Aswad, Wan Najmuddin, Ustaz kadir dan ramai lagi.. Dan kini kami telah menjadi satu keluarga dibawah satu bumbung.. iaitu Institusi Usrah..

2) Kasih Sayang

Selepas terjalinnya ukhuwah, maka secara automatiknya, the power of kasih sayang akan dapat dirasai. Adik2 yang didatangkan dari rumah2 anak yatim begitu ceria2 sekali walaupun dalam keadaan mereka yang tiada ibubapa. Senyuman mereka membuatkan rasa kasih dan sayang itu terpaut dihati-hati setiap Muslim. Kalau diberi masa, waktu dan peluang, akan saya ambil beberapa orang jadi adik angkat.

3) Merasai keadaan Orang Kampung

Mungkin kita ini dipanggil orang bandar kerana sudah lama meninggalkan kampung dan berhijrah ke Bandar. Masih ingatkah kita atuk2 dan nenek2 kita yang setiap hari naik basikal hitam capuk pergi kekedai beli santan. Ingatkah kita sewaktu mak ayah kita di hidangkan minuman air kelapa yang ditebuk sendiri selepas mengaitnya diatas pokok. Mungkin dibandar tiada lagi kumpulan kompang, semuanya guna alatan electronics, programming dan sebagainya, tetapi kali ini kita dapat merasai kompang kampung oleh kumpulan marhaban yang didatangkan khas.

Alhamdulillah..



Geng jahat..


No comment


Kumpulan Afwan Beraksi


Taubat Seorang Hamba






Pertandingan "Siapa Paling Kuat?"




Entah ape2 gaye tah.. Saya pun tak pasti..haha..




Ustaz Kadir bersama Mufti IU, Wadi kurok dan anak2 Yatim..


Bacaan Al-Quran, didatangkan Khas from yaman..


Tetamu Khas




suasana Hotel




Bersama peminat2 'Budak Kampung The Movie'






Terima kasih diucapkan kepada semua komiti2 kerana telah berusaha bersungguh-sungguh dalam menjayakan program ini, terutamanya kepada yang setia menangkap gambar.hehe..Alhamdulillah..

IU DINNER betul2 KAW!
Category:
Reactions: 

4 tautan hati:

.: F@!n :. said...

thanks cz bnyak tlg kami abg din...walaupn pada mula knal abg din kami ingt foreigner mana jd exco kami ni,hahahaha...bertuah kami..nway mmg bertuah pun..byk benda yg kmi belajar dr abg din n kak su..merekala exco yg terbaik dr yg terbaik bg kami..saya mewakili biro akedemik..thanks agains..hope nant sambung la degree kat sini ... :)

ramai gak r kata sedih abg din dah tak da t...thanks 4 everything...

cahaya redup menyegar pagi
ayam menkokok mngikut tuah
jika hidup tidak berbudi
umpama pokok tidak berbuah




Bintang Barat terbit petang Bintang Timur terbit pagi
Jika tidak melarat panjang
Ada umur ketemu lagi



Tuan puteri pergi ke Rasah
Pulang semula sebelah pagi
Kita bertemu akhirnya berpisah
Diizin Tuhan bersua lagi



P/s mira kata mira t rindu kat abg din..heheh...rindu lawak abg din yg kering tu

..: nurafaz :.. said...

abg din :
lakonan waktu rehearsal dan yang sebenar2 nya amat berlainan sungguh.. dan pastinya menghiburkan dan de terselit moral nya di situ.. syabas!!

fain :
wah3.. klu xde nama teman x leh ke?.. stuju gak.. igtkan abg din nie international student... lebih2 lg waktu ice breaking tu...jd translator..erm..rupenye.. ank jati selangor..

fain & abg din :
ukhwah itu suatu yg amat bersih.. jika kasih dan sayangnya kerana Allah, masyaAllah.. kilauannya tak kira masa..

Yup...setiap pertemuan pastinya ada noktah perpisahan..tapi tak semestinya noktah perpisahan itu merupakan noktah jalinan ukhwah antara kalian@semua.

jadi...klu leh..sambung la kat sini ye abg din..^_^..

buah cempedak di luar pagar
ambil lori gantikan galah
bukannya mudah ukhwah terlakar
sekali terlakar hanya indah terasa

HafizuddinPirus said...

Fain:

Amboi.. Foreigner pulak perginye.. abg memang dah agak dah.. Nasib baik korang tak speaking masa tu..

Eh yeke kami ni exco terbaik, terbalik ade lah.hehe.. Abg rase abg nie terlalu banyak kekurangan dari exco2 lain. Alhamdulillah dengan tunjuk ajar dari Exco2 lain, abg cube juga jadi yang terbaik^_^

janganlah sedih2.. InsyaAllah jika ditakdirkan tuhan kita dapat bertemu, janji Tuhan itu pasti!

Persahabatan itu suatu nikmat,
Berbekalkan iman dan Taqwa,
Pertemuan didunia ini terlalu singkat,
Yang kekal hanyalah akhirat jua.

HafizuddinPirus said...

Mira:

hehehehe.. Lain sangat ke? Tu lah.. Sebenarnya ini dia tips2 untuk menjadi pelakon yang terbaik^_^:

1) Tiada skrip(critical thinking)
2) Bersemangat
3) Berdoa
4) Ikut flow
5) Buka minda
6) Jangan makan dan minum banyak sangat
7) Ape yang penting? KERJA-SAMA!

Amboih.. abg nie nampak macam Internasional student ke? Bangge pulak rasenye.. Terima kasih ye.. ohh..rindu betul saudara mara kat korea selatan..

Bukan tak sudi untuk sambung lagi,
Hati rasa susah untuk pergi,
Hanya Tuhan menjadi saksi,
Dalam menyahut seruan Ilahi.

Belajarlah kamu sehingga ke negeri china,
Menunaikan ibadah dengan sempurna, Dalam menikmati keindahan dunia, Akhirat pula jangan lupa..

InsyaAllah..