Jangan Berhenti BERJUANG..

Dengan nama Allah, Tuhan kami di waktu pagi, tengahari, petang dan malam. setinggi awan kasih dan rindu buat Hero umat Islam, Rasulallah SAW dan para2 sahabat yang non-stop berjuang dikala susah dan senang. Dan tidak lupa juga buat sahabat2 yang sentiasa terus berjuang dalam menegakkan kembali yang Hak dan membanteras segala kebatilan.



Setiap hari membelek berita berkenaan Palestin, setiap hari rasa pedih dan adakalanya terasa seolah-olah tidak mahu mendengar sebentar laporan berita berkenaannya kerana sukar menahan rasa sakitnya. Sudah beberapa sebulan setengah berlalu peristiwa pahit di Gaza, kini Israel masih lagi meneruskan misi jahat hariannya dengan menangkap remaja2, anak2, merobohkan rumah2, tempat2 pengajian. Begitu sayat hati buat seorang Muslim yang merasai akan keadaan yang berlaku di Palestin.

Bekalan ubatan, makanan dan perkara asas semakin kurang. Hospital dan doktor amat terhad dan laporan berita menyatakan ada doktor yang tidak sempat tidur sama sekali. Palestin pula telah terbahagi kepada tiga bahagian, kiri dan kanan telah mula ditembusi oleh Yahudi, hanya bahagian tengah masih belum berjaya ditembusi. Jelas, mereka sedang melakukan penjajahan secara fizikal dan menghilang Palestin dari peta dunia!

Pelbagai cara yang boleh kita lakukan untuk membantu saudara2 kita di Palestin. Pertama sekali dengan Bantuan tenaga dan diri. Bagi yang rasa dirinya mampu menggunakan Ak 47 atau machine gun. Sihat tubuh badan. mempunyai semangat yang tinggi. Iman yang meningkat. Dapat restu kedua ibubapa. Mempunyai pengalaman(paling kurang setahun) dalam tentera atau kadet2 askar boleh register sekarang. Kalau dalam diri masih ada rasa ragu2, lebih baik buat solat istikharah dahulu. Pastikan sebelum pergi itu, dah ready segala-galanya supaya apabila dah sampai sana nanti, baru dua hari nak balik Malaysia pulak, menyusahkan orang sana pula nak sediakan pengangkutan. Seterusnya, kalau rasa diri itu tidak mampu untuk pergi ke sana kerana tidak sanggup berpisah dengan keluarga. Atau mungkin yang masih belum kahwin lagi, jadi bila dah kahwin, nak bawa sekali isteri pergi bolehlah membantu dengan harta. Baju2 lama2 dalam almari yang tidak pakai tu bolehlah kumpulkan dan letak dalam plastik. Di Palestin mempunyai satu musim sejuk yang mencapai 10 celcius pada waktu malam. Kalau mempunyai duit yang lebih, bolehlah belikan makanan2 seperti beras. sardin. Indo mi dan sebagainya(ingat, jangan tersalah beli barangan Israel). Bagi yang tidak mampu membantu dengan harta, boleh lah sedekahkan doa kerana doa adalah senjata bagi umat Islam. Doakan supaya Palestin kembali aman dan doakan supaya pemimpin2 Islam yang support Israel terbuka hatinya dan mendapat hidayah dari Allah SWT. Seterusnya kita boleh memberi sumbangan dengan melakukan demonstrasi aman. Lakukanlah demonstrasi membantah dengan bersemangat, aman dan makmur. Namun jangan lupa juga memakmurkan masjid di kala waktu subuh dan waktu2 lain. Ceramah? anda mampu berceramah? Sampaikan ceramah mengenai isu2 ini di seluruh dunia. Di kampung2 terutamanya kerana disana kebanyakkannya susah untuk mendapatkan berita2 terkini. Jika masih lagi2 tergagap2, mungkin boleh memberikan bantuan penulisan. Sebarkan masalah2 dan keadaan2 yang sedang berlaku di Palestin. Sebarkan taktik2 israel dan memberikan informasi terkini dalam blog2 atau website. Mungkin boleh terbitkan satu buku mengenai Palestin. Selain itu, mungkin boleh memberikan bantuan dengan pameran2. Sebarkan penulisan dan artikal2 dalam pameran Jejak Palestin contohnya. Selain itu kalau rasa dirinya mempunyai suara yang merdu, bolehlah buat lagu2 nasyid demi untuk memberi kesedaran kepada masyarakat. Kalau2 yang ada bakat berlakon, cepat2 buat rakaman. Kalau masih lagi rasa tidak mampu untuk melakukan semua usaha2 diatas, last sekali mungkin boleh boikot barangan2 Israel. Beli barangan buatan Malaysia. Mari kita mengangkat produk bangsa kita.

Antara Usaha2 yang boleh dilakukan(MPBP)


Kek Perasmian Minggu Penghayatan Bumi Palestin


Anak2 Palestin yang syahid


Pameran kami


Antara design2 yang menarik


menggambarkan ketidakbebasan anak2 di Palestin


Monumen Masjid Al-Aqsa(terima kasih kepada tuan yang membina monumen ini^_^)


Ketika malam kemuncak


zul..kerja banyak, makan pun banyak


Bersatu demi palestin!


Muslimat


Termenung melihat pameran2, sambil berkata 'mana makanan nie?'


Mira, si penjaga booth yang setia dengan boothnya^_^


Ini pun sama. Ain, seorang wirawati yang selalu memboikot burger McD(:/)


kak niza, wani, kak ros dan syikin


Mereka Bersama-sama VIP(yang pakai songkok tu)


Kenangan manis ketika memasarkan program di Melaka Central. Inilah booth kami yang begitu cantik(hehe)


Barisan pelakon bersama penyanyi, MUADZ.


Pada malam ceramah


pada malam Post Moterm

Bagi yang sudah ada anak, kenalkan kepada anak-anak kita apa itu Islam dan apa itu Jahiliyyah. Fahamkan mereka siapa Yahudi dan Nasrani dan mengapa mereka dikutuk Allah. Ajarlah anak-anak mencintai kebenaran, keadilan dan memusuhi kezaliman. Agar dengan jiwa tulen seorang putera Muslim dan puteri Muslimah, Yahudi tulen akan dikalahkan oleh Muslim tulen.

Wallahualam

-PemudaKahfi-
Category:
Reactions: 

7 tautan hati:

AHMADSUFI6177 said...

bro.. teruskan perjuangan bro.. masih ada lagi yg menyokong benda nie.. masih ramai yg ikut blog ni... teruskan usaha.. apa yg aku mmpu berdoa untuk mereka...

mudah2an allah beri kemenangan kepada umat islam di palestin.. amin

HafizuddinPirus said...

terima kasih.

Semoga Allah membantu Umatnya terutama yang sedang berperang melawan kebatilan tidak kira dimana mereka berada.

perjuangan membebaskan Palestin tidak akan tamat sehingga janji Allah akan tiba!

sitisuraya said...

ni nak buat pengumuman je,maklumlah blog abg din menjadi bacaam ramai, ni ha aida p lah update blog.hari2 akak bangun pagi menghrapkan post baru, dr hari tu pasal shopping je. bersawang sungguh. tu ha abg hamdan ada tawarkn khidmat bersihkn sawang. wan hafeez pun sama, mana belajar bahasa kelate part 2.kamon la.

hehe.memain jek. tau2 ada exam.
kalau da update blog alert akak eh.hehe

ok din, terima kasih.
kena bayar ke ni?
:D

..: nurafaz :.. said...

aduyai...

nape xbgtau...nk tgkap gmbar..
^_^

p/s : tiada erti noktah akhir dlm perjuangan andai roh masih di dalam jasad....

HafizuddinPirus said...

kak suraya

haha tak boleh jadik nie. tak ape kak. APe kate belanje saye mcD?^_^

Mira

hehe ni si pain tangkap.. maaf kalau gaya nye tak menarik(hehe).. tak ape abg tak kena kan charge^_^

..: nurafaz :.. said...

kredit apenye abg din...hhaaiizz...

^_^,

len kali bgtau dulu, leh wat2 busy jaga booth..baru betul..

izzwan said...

abg din....oooo abg din...
gmbor aku mane nih.?????????