Malaysia diserang??


Dengan nama Allah pemilik segala ilmu dan akal2 manusia
Selaut selawat tidak dilupakan buat insan yang mempunyai akal paling banyak ter'activated', Rasulallah SAW dan semua pembaca yang berilmu sekalian...

Lagi 1 jam tahun baru 2009 akan diraikan..

booommmmmm!!!!

Tiba-tiba seorang Pak Arab arab yang tengah study terkejut dan terketar2. "Astaghfirullah, What's that sound"(bunyi apa itu)? Kemudian saya menjawab dengan senyum " its ok, its just Malaysian bunga api"(maaf saya tak berapa fasih sangat bahasa Inggeris, kalau bahasa arab InsyaAllah).

Boleh tak korang jawab soalan itu.. Apakah perasaan korang bila negara korang yang sedang berperang tetapi bila korang berhijrah datang Malaysia untuk menuntut ilmu dengan aman tiba-tiba bunyi BOM!! mana tak pengsan.. tak pun sekurang-kurangnya perasaan korang untuk study mesti luluh bagaikan air batu yang cair.

Begitu lah realitinya sekarang.. Apakah mereka mahu cipta Israel di Malaysia dengan meletup2kan bunga api? Atau mereka nak menyambut kedatangan Israeliyyat di Malaysia? Atau dengan kata lain, mereka hendak mengikut adat kaum Israel? Mungkin sesetengah itu menyambut 2009 sebab nak menentang Israel dalam keadaan yang penuh melalaikan. Allah nak terima ke? Kita duduk2 berjoget dan berkonsert sambil menghulurkan derma untuk Palestin.. Astaghfirullah.. semoga Allah masih menyayangi kita.

Umat Islam yang begitu ramai didunia ini(20o thousand million) dibandingkan dengan umat yahudi(8 thousand million) tetapi kita masih tidak terlawan. Memang Betullah Umat Islam sekarang ini bagaikan Buih-buih dilautan.. Mengharapkan kuantiti je banyak tetapi kualiti tak dak.

Tetapi saya begitu hairan dengan pemuda-pemudi sekarang ini. Walau dalam keadaan Palestin diserang, tetapi masih lagi hendak menyambut kedatangan 2009 dengan begitu fanatiks. Tidak ada rasa bersalah kah kita? Dimanakah akal kita? Dimanakah fitrah yang selama ini tersimpan didalam diri kita? Dimanakah Maal Hijrah yang baru 3 hari lepas disambut? Atau korang tidak tahu bila itu Maal Hijrah?

Jawab..jawab..


Sebelum saya mengakhiri ucapan saya ini, saya hendak merayu kalau2 perdana menteri @ president Arab Saudi yang terbuke laman web pemudekahfi ini supaya Isytiharkan perang terhadap puak2 Zionis Israel, nescaya semua orang Islam akan sokong dan keluar bersama untuk berperang.. Saya YAKIN! INSYAALLAHU TAALA(tolong translatekan)
Category:
Reactions: 

0 tautan hati: