GOAL Sebagai MATLAMAT?

Assalamualaikum wbt..
Segala puji bagi Allah Tuhan yang maha kaya lagi maha perkasa, selaut rindu dan cinta buat Rasulallah SAW dimana kehadiran Baginda memberi Sinar Islam ke seluruh dunia.

Alhamdulillah saya masih lagi dikurniakan akal untuk berfikir, tangan untuk menaip, mata untuk melihat, dan segala paca indera yang sentiasa memohon dan berzikir kepada-Nya.

malam semalam, malam yang penuh dengan kecelaruan. Pemudi pemudi berpusu-pusu ke restoran-restoran yang berdekatan demi untuk mencapai cita-cita yang tidak pasti. Bola menjadi Idola kebanggaan mereka.

Dalam diam-diam si penulis pun turut duduk dan menjoin juga melihat suatu fantasi dunia yang diidam2kan oleh pemuda-pemudi masa kini.

Tiba-Tiba si penulis mula berekspresi dan cuba untuk menghayati setiap ceruk perlawanan yang dinikmati.

Perlawanan pun START!

Berjuang! Berlari mencapai matlamat,
Penulis berlari mengejar top ten.
Tetapi matlamat top ten musnah kesan 5 orang mendahului pemain di garisan penamat sekaligus tempat ke-15 menjadi sandangan di sukan merentas desa. Kecewa. Duka.

Berjuang lagi,
Saat mendebarkan, penulis di arah ketua pasukan mengambil penalty kick dalam perlawanan akhir sukan bola sepak.



Malang sekali, bola terkena palang tiang gol sekaligus mengembirakan pasukan lawan. Hampa. malu. Sedih. macam2 rasa. Mana2 kaki bola bahkan David Beckham, Messi, Ronaldinho, Ibrahimovic, sendiri akan faham perasaan ini tatkala miss penalty lagi-lagi dalam perlawanan akhir. Suatu keadaan yang tak terungkap kata-kata.

Oh, maaf penulis ucapkan, ini perkara biasa.
Sangat remeh...!


************************************


Untuk penulis, juga untuk semua,

Berjuang untuk rumah sukan?
Dengan skrip Ikrar yang berapi-api. Dengan tema yang berbunga-bunga,
Dengan laungan..
"Allahu Akbar3x..!"
"Sukan kerana Allah..!"
Dan bermacam-macam lagi laungan dan sorakan yang semua pembaca tahu dan bahkan pernah juga terlibat.
Malang sekali kalau hanya dari mulut, tidak dari hatinya.

Apa yang dapat??
Penat, letih, gembira, duka, sakit, sengal2 lutut.

Maha suci Allah Ya Rahman Ya Rahhim Ya Qahhar Ya Aziz
"Ya Allah ya Tuhanku, kurniakanlah aku hati yang sejahtera"-Doa Nabi SAW-

Apa lagi yang kamu cari selain ALLAH?

Teringat lagi saya akan kisah Qotzman tatkala berperang(pada zaman Rasulallah SAW) ketika perang Uhud.
Klik pada---> Panglima Neraka!


~Cita-cita tanpa niat kerana Allah, Bagaikan Goal tanpa Keeper~
Category:
Reactions: 

1 tautan hati:

miss fateen said...

awk..hai..
hehe
awk,letak la chatbox..senang nak borak :)
minat bola ek!